Gascondensatieketels leveren een energie besparing op van wel 35%

condensatieketel

Condensatieketels

Condensatieketels bieden een optimaal energierendement met een zuinig verbruik. Meer kunt u momenteel niet besparen! Het loont dus om te investeren in een nieuwe gasketel bji het renoveren van een huis of appartement.

Sinds de nieuwe CO2-richtlijnen, de plotse energieprijsstijgingen, de Vlaamse energiedoelstellingen en het strenge EPC is de condensatietechniek de enige doordachte oplossing voor de hedendaagse gasketels.

Hoe werkt een gascondensatieketel?

Met een condensatieketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt.

Met deze technologie halen condensatieketels een normrendement van wel 98 procent (Hs) en zijn ze dus bijzonder energiebesparend. Dit werkingsprincipe bespaart niet alleen kostbare energie, maar spaart ook het milieu door de fors gereduceerde CO2-emissies.

condensatieketel

Condensatie in combinatie met zon-energie

Het kan nog efficiënter en milieuvriendelijker worden als een hybride oplossing bestaande uit zonnewarmte- en gascondensatietechnologie wordt geinstalleerd.

Het Vitocell-programma van Viessmann is volledig afgestemd op zonnesystemen. Of het nu gaat om een warmwaterboiler, een combicilinder of een verwarmingswaterbuffer: voor elke behoefte biedt het Vitocell gamma een oplossing.

Vitodens gascondensatie wandketels voor gezinswoningen

Gascondensatieketels voor wandmontage. DIt type condensatieketel is compact en geruisloos en dus ideaal om in het woongedeelte te plaatsen. Lange levensduur en efficiënte werking zijn gegarandeerd door de robuuste MatriXgasbrander en de Inox-Radial-warmtewisselaar.

Vitodens 050-W
De Vitodens 050-W condenserende gaswandketel is een van de kleinste wandtoestellen in zijn klasse. Door zijn compacte afmetingen wordt hij aanbevolen voor de vervanging van verouderde warmwaterketels in gebouwen met verdiepingen, ook bij verticaal meervoudig gebruik van maximaal vijf toestellen.

Vitodens 100-W
De condenserende gaswandketel Vitodens 100-W kan perfect in de woonruimte worden geïnstalleerd. Hij kan probleemloos in een nis in de badkamer of in de berging tegen een wand worden gemonteerd. De Vitodens 100-W vindt altijd wel een plekje boven de wasmachine, de droogautomaat of het werkblad.

Vitodens 111-W
De gascondensatieketel Vitodens 111-W beschikt over een ingebouwd roestvaststalen reservoir met een inhoud van 46 liter. Dit volume is tijdens het afnemen van warm water te vergelijken met een aparte warmwaterboiler van 150 liter.

Vitodens 200-W
De nieuwe generatie verwarmingssystemen. Een grotere efficiëntie, minder uitstoot, eenvoudige bediening. Toekomstgericht, duurzaam en digitaal. De Vitodens 200-W bepaalt de richting voor de toekomst.

Vitodens 222-W
De nieuwe generatie verwarmingssystemen. Een grotere efficiëntie, minder uitstoot, eenvoudige bediening. Toekomstgericht, duurzaam en digitaal. De Vitodens 222-W bepaalt de richting voor de toekomst.

Vitodens 200-W
gascondensatieketel

Vitodens gascondensatie staande ketels voor gezinswoningen

De nieuwe generatie staande gascondensatieketels met geïntegreerde boiler voor een maximaal warm water comfort. Lange levensduur en efficiënte werking zijn gegarandeerd door de robuuste MatriXgasbrander, de Lambda ProPlus regeling en de Inox-Radial-warmtewisselaar.

vitodens 222-F

Vitodens 222-F
Gascondensatieketel met laadboiler of buisspiraal- warmwaterboiler. De ideale verbinding voor een nieuwe generatie verwarmingssystemen. De combinatie van efficiënte gascondensatiesystemen en een hoog warmwatercomfort. Eenvoudig te bedienen, duurzaam en digitaal. Zo ziet de toekomst van de moderne verwarmingstechniek eruit.

Vitodens 242-F
De meest efficiënte vorm van verwarmingscomfort. De nieuwe generatie toekomstgerichte verwarmingssystemen. De Vitodens 242-F is voorbereid voor de aansluiting van een zonnesysteem om meteen of later met onze Vitosol-zonnecollectoren te worden gecombineerd.

Vitocrossal gascondensatie ketels voor grotere woningen, woonblokken en bedrijven

Met een vermogen van 2,6 kW tot 1400 kW is dit type gascondensatie ketel en modulaire gascondensatie unit uitermate geschikt voor grote woningen, woonblokken, bedrijven en openbare gebouwen.

Vitocrossal 100-CI1
Het kleinste inbouwmodel van de Vitocrossal 100 meet nauwelijks 450 millimeter en wordt dan ook aanbevolen voor renovaties. Want precies bij vervanging van oude installaties moet men meestal rekening houden met beperkte ruimten. Het verwarmingstoestel kan als complete eenheid of met afzonderlijk geleverde individuele componenten besteld worden. Het is in de fabriek vooraf al bekabeld en gemonteerd, wat heel wat minder tijd en werk betekent voor de installatie ter plaatse.

Vitocrossal 200-CM2
De Vitocrossal 200 CM2 is een universeel inzetbare gascondensatieketel. Bij een verwarmingswatertemperatuur van 50/30 °C bedraagt zijn vermogen 400 tot 620 kW, bij 80/60 °C is dit 370 tot 575 kW. Als één- en meerketelinstallatie is hij evengoed geschikt voor woon- en industriële complexen als voor buurtverwarmingsnetten en grotere openbare en bedrijfsgebouwen. Hij beschikt over het Inox-Crossal-warmtewisselaarsoppervlak met een robuuste MatriX-cilinderbrander. Het modulatiebereik van 20 tot 100 procent garandeert een zuinig energieverbruik. De Vitocrossal 200 is zowel voor open als gesloten werking geschikt.

Vitocrossal 200-CRU
De nieuwe gascondensatie-unit Vitocrossal 200 zet nieuwe maatstaven met een MatriX-diskbrander en Inox-Crossal-verwarmingsoppervlakken. De gascondensatie-unit Vitocrossal 200 (type CRU), met vermogens van 800 en 1000 kW, kan heel wat verbeteringen voorleggen ten opzichte van zijn voorganger. Daarbij moeten we vooral het uitgebreide modulatiebereik naar 1:6 vermelden, alsook de duidelijk kleinere afmetingen. Dit laatste zorgt voor een aanzienlijk eenvoudigere plaatsing, bijvoorbeeld bij een renovatie, waar de vervanging van krachtige verwarmingsketels vaak sterk beperkt wordt door de krapte van de installatieruimte.

Vitocrossal 300-CU3A
De Vitocrossal 300 is een topper onder de staande gascondensatieketels. Zijn beproefde MatriX-gasbrander met Lambda-Pro-Control verbrandingsregeling past zich automatisch aan bij een wisselende gaskwaliteit van aardgas en vloeibaar gas. De constructie met de verticaal geplaatste warmtewisselaarsoppervlakken benut de condensatiewarmte van de verwarmingsgassen uitstekend. Daarmee wordt tot 98 procent van de energie omgezet in warmte. Met een vermogen van 2,5 tot 60 kW is de compacte gascondensatieketel geschikt voor de verwarming van meergezinswoningen, openbare en bedrijfsgebouwen.

Vitocrossal 300-CT3B
De Vitocrossal 300 CT3B is een gascondensatieketel met Inox-Crossal-warmtewisselaarsoppervlakken en een MatriX-stralingsbrander. De brander heeft een vermogen van 314 kW en past de warmteproductie naargelang de behoefte aan tussen 30 en 100 procent. Verder wordt hij gekenmerkt door een bijzonder stille, zuinige en milieuvriendelijke werking. Alternatief kan de ketel echter ook met een gasventilatorbrander van ELCO of Weishaupt worden geleverd. De constructie van de warmtewisselaarsoppervlakken in de Vitocrossal 300 garandeert een hoog vermogen ondanks de beperkte afmetingen en het lage gewicht. Voor een gemakkelijke plaatsing kan de condensatieketel in twee delen worden geleverd.

Vitocrossal 300-CT3U
De Vitocrossal 300 CT3U is een staande gascondensatieketel met Inox-Crossal-warmtewisselaarsoppervlakken en een MatriX-cilinderbrander. Met een vermogen van 400 tot 630 kW is de compacte gascondensatieketel geschikt voor de verwarming van meergezinswoningen, openbare en bedrijfsgebouwen. Een bijzonder voordeel zijn de compacte afmetingen en het lage gewicht. De ketel wordt in twee delen geleverd en kan daardoor ook makkelijk in een dakverwarmingscentrale worden geïnstalleerd.

Vitocrossal 300-CR3B
De Vitocrossal 300 CR3B levert onder de gascondensatieketels een vermogen van 787 tot 1400 kW. Als éénketelinstallatie is het de krachtigste verwarmingscentrale van Viessmann. Deze ketel is zowel geschikt voor wooncomplexen als voor buurtverwarmingsnetwerken, grote openbare en bedrijfsgebouwen en industriële complexen. Voor de Vitocrossal 300 worden eventueel gasventilatorbranders van ELCO of Weishaupt geleverd. De constructie van de warmtewisselaarsoppervlakken in de Vitocrossal 300 garandeert een hoog vermogen ondanks de beperkte afmetingen en het lage gewicht. Voor een gemakkelijke plaatsing kan de condensatieketel in twee delen worden geleverd.

gas condensatieketel
gascondensatieketel
gascondensatieketel vitocrossal
gascondensatieketel-vitocrossal-200
vitotronic