Gebruikt mijn gasketel (veel) electriciteit?

Gasketels gebruiken slechts een minimale hoeveelheid elektriciteit, maar het is nog steeds nodig om bepaalde functies te laten werken. Beeldschermen, achtergrondverlichting en slimme thermostaten gebruiken allemaal elektriciteit en zijn noodzakelijk om uw gasketel in staat te stellen om uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien.

Een minimale hoeveelheid elektriciteit is vereist om de ketel te ontsteken. Als je ooit hebt gehoord dat je ketel een klik maakt wanneer deze opstart, is dit de ontsteking die het gas aansteekt om een ​​vlam te maken. Ook voor de CV-pomp en ventilator is electriciteit nog noodzakelijk.

Een doorsnee pomp verbruikt slecht 60 Watt, het is wel belangrijk om de juiste pomp aan te schaffen. Een pomp die te licht is kan het huis niet voldoende verwarmen, een overgedimensioneerde pomp verbruikt dan weer te veel.

De ventilator is een andere onderdeel van uw ketel dat een kleine hoeveelheid elektriciteit verbruikt. Een ventilator wordt niet gebruikt om de componenten in een ketel af te koelen, zoals sommige mensen misschien denken. Het wordt eigenlijk gebruikt om de rookgassen naar buiten te extraheren. Een ventilator moet draaien vooraleer de ketel kan opstarten. Een defecte ventilator (of de aansluiting daarvan) kan dus mogelijk voor een storing zorgen. Bij Viessmann-ketels resulteert dit in een foutcode FC. Dit betekent dat u mogelijk een defecte gasklep heeft of dat de ventilator en de ventilatorkabels moeten worden gecontroleerd.